Muziekstukken

Aura

Introductie

Julia

Is een ode aan de pop of knuffel die een kind door de nacht heen helpt en zich na lange tijd van weg te zijn geweest, weer manifesteert als een oude Indische vrouw, zo weggelopen uit een sprookje, die de deur van het verhaal over de Oost (voormalig Nederlands – Indië) opent.

Guitig’ Gele Trein

Even terug in de tijd van vroeger, in de trein, op avontuur, onwetend nog…..

Mina

Een mijmering over het schilderijtje van Mina, een Ambonees meisje, geschilderd door Jacques van Maurik in 1953, op kamp Plasmolen, alwaarde opa en oma van Martijn beheerders echtpaar waren. Het schilderijtje heeft altijd bij Martijn thuis gehangen!

Nachtingang

Een lied over verlies waarbij de gene die rouwt eigenlijk aangemoedigd wordt, om dat zorgvuldig en langere tijd te doen. Wees daar waar je bent en er is altijd een ingang om ergens even te schuilen.

Schout bij Nacht

Een wat vreemd heroïsch zee verhaal, beginnend in Harlingen, op de dijk.Een relaas waarin niets is wat het lijkt, en zelfs de meest ervarenzeevaarder tegen zijn grenzen aanloopt!

It Lân fân de treie ljochtsjende fioertuorren

Een Friestalig lied dat de jeugddroom van Tinus beschrijft. Die weet dat hij muzikant wil gaan worden maar ook heel erg veel houdt van het boerenleven, de Friese taal en het land. 

Schildknaap van de waan

Een terugreis naar Groot Lankum, en de mensen die Martijn daar ontmoet heeft. Maar bij aankomst op het terrein hoort hij in zijn hoofd de woorden; Ssst, niet over mij praten, je moet mij hier-, en jou dáár laten! Achter de maan langs, zo loopt mijn baan, mijn beste schildknaap van de waan! De vorm van het lied lijkt eerst een gewone couplet, refrein vorm, maar dan grijpen de beginthema’s in elkaar, en leiden doorwrocht, tot een groteske verwijdering, achter de maan langs!

Baanbreker

Een ode aan het leven en werk van Eise Eisinga. Het finale stuk waar het ideaal van Eise gekoppeld wordt aan ons hedendaagse leven. Ieder mens leeft in zijn eigen planetenstelsel van mensen en gebeurtenissen waarin uit je baan gehaald worden, je dwingt om je stelsel anders te bezien, om zo hernieuwd baan te kiezen.